Fotoutställning om normer på engelska:
Images that change the world

När jag och Gävle kommun släppte vår fotoutställning och bildhandbok om genusmedveten och inkluderande kommunikation 2016 valde vi namnet Bilder som förändrar världen. Trots den ambitiösa avgränsningen ”världen” som horisont i titeln räknade vi nog aldrig med att projektet faktiskt skulle lämna Sveriges gränser.

Nu finns fotoutställningen i reviderad, uppdaterad form översatt till ryska, kinesiska, spanska, engelska, kroatiska, lettiska och italienska, och har med hjälp av Svenska Institutet och svenska ambassader runtom i världen (hittills) visats i Berlin, Moskva, St. Petersburg, Petrozavodsk, Zagreg, Riga, Rom, Mexico City och Shanghai.

Vernissage i Shanghai, på köpcentret Taikoo Hui. På miniatyrbilden syns transkillen Jazz och hans lillasyster Bobbo, som säger: ”du är en pojke, som också är min storasyster”.

Om du vill ta del av handboken och tillhörande utställning på engelska finns hela materialet gratis digitalt som toolkit på SharingSweden.se: Images that change the world.

Här kommer lite workshopbilder från världen!

Bilder från workshops och utställningar i Shanghai, Riga, Moskva, St. Petersburg och Mexico City.

I samband med min och Svenska institutets uppdatering och internationalisering av projektet spelades också den här filmen in om mitt arbete, för den som vill se mig action porträtterande en chef (Gävle kommuns dåvarande kommunikationschef Johan Adolfsson) poserande uppochner i diverse vackra soffor.

Kort dokumentär om mitt arbete, producerad av Svenska institutet.