Det heter Allhelgona, inte Allaolla’na

Okej. Kort kompletterande Halloween-inlägg. För att jag har fått så bra tips och för att det kanske är Allhelgonadagen.

Video med konstruktiva klädförslag till tjejer som inte vill heta Sexig i förnamn på Halloween (och heta till exempel Sexig Hamburgare):

Fint! (Tack för tipset, lovisa.)

Mina enda invändning är att jag, personligen, blir jättesugen på att ta ut mina bröst istället för att använda mitt huvud när någon uppmanar mig till att avstå från det sju gånger på tre minuter. (Men så slutar ju också låten med ”vi är dina mammor, jag packade din jävla lunch, älskar dig!”)

Också lite synd, när jag tänker efter, att en fiktiv manlig gråhårig modementor ska behöva komma in under låtens brygga och skuldbelägga tjejerna som låten vänder sig till genom att säga: ”If you’re dressed like a working girl, you’re not making it work”.

Som vi har konstaterat finns det inte direkt något val.

Och tumregel: sparka alltid uppåt, på strukturer eller på representationer (bilder är inte människor, men mycket av deras styrka ligger i att våra hjärnor tror det). Dessutom kan du inte säkert veta att det är neråt du sparkar ens om det är dit du siktar. En bra påminnelse om det är intervjun med genusforskaren och socialantropologen Renita Sörensdotter i gårdagens DN, om plastikopererade skandalbloggare som vet exakt vad de håller på med.

Okej. Lite konstruktiva förslag till män som inte vill hägra runt i rummet som stora, osexiga svett-, smutstvätt- och stärkelsemedelsstinkande klot på Halloween-festen?

Sajten Hommemakers har gjort guiden 10 Rules For Gay Homosexual Halloween Costumes, om hur man tar en naiv, sköjig, subjektsbevarande mansdräkt och gör den ”förargelseväckande avslöjande och slampig”.

Vi kör.

Tomten

Skurken (var på väg att skriva Skunken)

Rörmockaren/brodern (straighta killen fuskar ju, till och med)

Musen

Ja. Som min tipsare Johan Forsberg sa: ”Det finns sexiga kostymer för män också, men dom är avlagda för the gay homosexuals.”

”På temat: jag HATAR verkligen när alla sexiga bilder på män automatiskt stämplas som homoerotiska”, säger Tanja Suhinina (som det har blivit lite av en vana för mig att citera) när jag skickar länken till henne på Twitter.

Och jag tycker att frustrationen är befogad. För oavsett läggning… Det är alltid den manliga blicken som bara ska ha sitt ögongodis.

Det här inlägget postades i Genusanalys. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det heter Allhelgona, inte Allaolla’na

 1. Katten Jones skriver:

  Tim Gunn är inte fiktiv! Det är vem gubben i videon ska föreställa 😉

  Väldigt bra inlägg för övrigt! Mer ögongodis för alla!

  • Annika skriver:

   Precis, ”Make it work” är typ hans slogan så att de har med det är ju inte direkt något konstigt. Hade varit konstigare att inte ha med det.
   Dock hade de ju säkert kunna formulera sig bättre.

 2. Sofia skriver:

  angående att sexiga manskroppar är till för andra män. exakt vad jag alltid tänkt. t.ex. kring de här två videorna, som jag älskar, med superheta män som framhäver sina kroppar (och bevisar att ”kvinnor är objektivt vackrare än män, de har vackrare former” – som många kvinnor hävdar – inte är sant, utan bara att kläder och dans som framförallt kvinnor bär och utför framhäver kroppsformer). så tröttsamt. och ett bevis för att kvinnlig sexualitet inte erkänts och bevis för att kvinnor inte vet vad de missar.

  http://www.youtube.com/watch?v=Dj6kcpys_Tg

  http://www.youtube.com/watch?v=7p7xWHlCs90&feature=related

 3. Cicci skriver:

  bra att basha marknadsföringen, men dock inte att hata på sexy brudar! det är ju kanske sexy som är själva outfiten, de små detaljerna är bara krydda. personligen klär jag ut mig till sexy allt, det får mig att känna mig stark, snygg och i kontroll över min egen kropp. the boobier the better! eller, vad jenna marbles sa: http://youtu.be/RPPsf-Mi8FY

 4. Lisa skriver:

  Här är en av podcasten där detta tas upp, men oroa sig inte – det finns fler!

  http://www.thestranger.com/SavageLovePodcast/archives/2012/10/23/savage-love-episode-313

  • Waleed skriver:

   Halloj Malin!Se5 underbara sme5 rosa pytotr i dina vackra zinkle5dor…e4lskar de blommorna….se5 himla fint du arrangerat ihop det hela…och se5 sf6ta syren fe4rgade pensee9r….se5 sf6tt…jag har samma le5da he4r hemma som gapar tomt…tackar ff6r tipset :-) jag ska nu ockse5 se4tta pensee9r i min…Ha en underbar dag ( he4r lyser solen och ve4dret e4r ljuvligt idag ) Kram Paula

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *