Okej. Kort kompletterande Halloween-inlägg. För att jag har fått så bra tips och för att det kanske är Allhelgonadagen.

Video med konstruktiva klädförslag till tjejer som inte vill heta Sexig i förnamn på Halloween (och heta till exempel Sexig Hamburgare):

Fint! (Tack för tipset, lovisa.)

Mina enda invändning är att jag, personligen, blir jättesugen på att ta ut mina bröst istället för att använda mitt huvud när någon uppmanar mig till att avstå från det sju gånger på tre minuter. (Men så slutar ju också låten med ”vi är dina mammor, jag packade din jävla lunch, älskar dig!”)

Också lite synd, när jag tänker efter, att en fiktiv manlig gråhårig modementor ska behöva komma in under låtens brygga och skuldbelägga tjejerna som låten vänder sig till genom att säga: ”If you’re dressed like a working girl, you’re not making it work”.

Som vi har konstaterat finns det inte direkt något val.

Och tumregel: sparka alltid uppåt, på strukturer eller på representationer (bilder är inte människor, men mycket av deras styrka ligger i att våra hjärnor tror det). Dessutom kan du inte säkert veta att det är neråt du sparkar ens om det är dit du siktar. En bra påminnelse om det är intervjun med genusforskaren och socialantropologen Renita Sörensdotter i gårdagens DN, om plastikopererade skandalbloggare som vet exakt vad de håller på med.

Okej. Lite konstruktiva förslag till män som inte vill hägra runt i rummet som stora, osexiga svett-, smutstvätt- och stärkelsemedelsstinkande klot på Halloween-festen?

Sajten Hommemakers har gjort guiden 10 Rules For Gay Homosexual Halloween Costumes, om hur man tar en naiv, sköjig, subjektsbevarande mansdräkt och gör den ”förargelseväckande avslöjande och slampig”.

Vi kör.

Tomten

Skurken (var på väg att skriva Skunken)

Rörmockaren/brodern (straighta killen fuskar ju, till och med)

Musen

Ja. Som min tipsare Johan Forsberg sa: ”Det finns sexiga kostymer för män också, men dom är avlagda för the gay homosexuals.”

”På temat: jag HATAR verkligen när alla sexiga bilder på män automatiskt stämplas som homoerotiska”, säger Tanja Suhinina (som det har blivit lite av en vana för mig att citera) när jag skickar länken till henne på Twitter.

Och jag tycker att frustrationen är befogad. För oavsett läggning… Det är alltid den manliga blicken som bara ska ha sitt ögongodis.