Hej!

Eftersom lagen ser ut som den gör, har jag nu rensat bort fiskporren från min blogg. (Wow, det där hade jag aldrig trott att jag skulle få skriva för ett par veckor sedan.)

Det verkar också Fisk & Fri ha gjort. Länken som ledde till deras galleri för Ugens fiskepige funkar inte och det går inte längre att hitta det via google. (Och inget tack har jag fått, för min gratis genuscheck av deras sajt!)

Dock finns det en interaktiv arkivering av galleriet, så därför har jag kunnat ersätta alla bilderna med länkar till dem. Exakt det här är anledningen till att lagen måste ändras så att kritiska granskningar av bilder + bildexempel måste få publiceras också på nätet. För om upphovspersonen kan radera bilderna – spola ner fiskporren i toaletten och skura igen spåren, så att säga – är kritiken förstörd i och med att ingen längre kan se och avgöra själv om den är befogad eller inte.

Men hörni. Det jag egentligen tänkte säga… Jag tycker att mitt inlägg Färsk fiskporr, kom och köp ser lite tomt ut med bara länkar. Och vem vet. Fisk & Fri kanske hittar ett sätt att ta bort bilderna även där de finns säkerhetssparade nu.

Har ni lust att rita lite fiskporr åt mig?

Det behöver inte vara snyggt. Metoden/tekniken är helt valfri – kritor, blyerts, virkning, pärlplattor, 3d-konst, foto för all del. Deadline: torsdag kväll 23.00. Så publicerar jag vårt nya, restaurerade fiskporrinlägg på fredag eftermiddag.

Oroa er inte för att Fisk & Fri kommer att skicka någon faktura till er. Att rita av bilder är helt lagligt, så länge er avbildning inte blir så fotorealistisk att det är svårt att själva kopia från original. Och det vore ändå inte särskilt kul. Jag vill se era tolkningar!

Jag har faktiskt redan fått in ett första fiskporralster, från My Vingren:

myvingrensfriafiskflicka

Visst är den fin? Älskar touchen att Fisk & Fris läsare fick vara med på bild också.

Så! One down, 34 to go.

Bilderna som jag behöver ersättningsillustrationer av är…

Bild 1 (v), Bild 2 (v), Bild 3 (v), Bild 4 (o), Bild 5 (v), Bild 6 (v), Bild 7 (v), Bild 8 (v),
Bild 9 (v), Bild 10 (o), Bild 11 (o), Bild 12 (v), Bild 13 (v), Bild 14 (v), Bild 15 (v), Bild 16 (v), Bild 17 (v), Bild 18 (v), Bild 19 (v), Bild 20 (v), Bild 21 (v), Bild 22 (v), Bild 23 (o), Bild 24 (v), Bild 25 (o), Bild 26 (v), Bild 27 (v), Bild 28 (v), Bild 29 (v), Bild 30 (v), Bild 31 (v), Bild 32 (v), Bild 33 (v), Bild 34 (v), Bild 35 (v).

Just nu, inga. Verkar det som. v betyder nämligen att de är inskickade. o betyder att de är paxade. Om du ändå vill rita lite havets läckerheter, satsa någon av de oranga, så kan din bild få vara reserv ifall någon paxares cockblockerdjur ätit upp deras verk.

Skicka in bilden på min mail eller skriv till mig på Twitter och säg vilken bild du vill göra en parafras på. Håll mig också gärna uppdaterad om hur det går.

I mitt originalinlägg är bilderna numrerade likadant, så där kan du se var i min analys din bild kommer att passas in.

Gör mig lycklig. Hjälp mig att vända det här till något positivt. Skicka mig din fiskporr!

Nu kör vi!

penselsdottersson

Om du behöver lite inspiration, kolla in August Strindberg-remixworkshoppen jag gjorde tillsammans med eleverna i ettan på Östra gymnasiet i Skogås.

Om du behöver inspirerande musik, lyssna på Olle Ljungströms låt Naken. (”Du är bäst när du är naken. När inget skyler det jag vill se.”)

Tomas